Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Tutorial signature di setiap post

Penulis : ZatyAnuar Masa : 2:50 PM Comments : 2 Labels :

zaty rajin nak buat tuto hari ni . hari ni zaty nak ajar buat signature di setiap post . kalau korang nak tau ape tu signature , korang tengok bwh sekali pade post nim , ade tulis ZatyAnuar kan , tu lah signature !

ape ? nak buat jugak ? jom buat !

follow below steps :

1. Korang boleh buat kat >SINI<

2. Lepas korang dah buke tuh , korang tekan Using the signature creation wizard . lepas tekan tuh , pepandai korang lah isi ape yang dye suruh tu ek . Lepas dah siap isi semue tuh , dye keluar Finished! The signature is ready .. bawah tu kan ade tulisan purple kan , korang tekan Want to use this sugnature? , then lepas tu korang tekan lak Generate HTML code . Tekan lak Generate a code for my handwritten signature pastu dapat lah code nye ye ~

3. Copy lah code dye ek . Pastu korang pergy kat Dashboard > Setting > Formatting > Post template . Jumpe tak ? korang isi lah lam kotak tu code yang korang copy takdi tu ye ~ kalau xfaham tengok gambar kat bawah 
.
.
.
click untuk tumbesaran

4. Then save lah ye , signature tersebut akan muncul dalam New post korang .

kalau korang nak signature cam zaty tuh , korang buat sendiri lah . zaty pon buat sendiri . kalau korang nak buat sendiri , korang upload kan nye di Photobucket n then ambil dye punye HTML code pastu letak dalam Post Template *mcm gambar di atas* Sekian sahaja , Bubbye all ! :)

Photobucket

♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥