Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Tutorial Blockquote

Penulis : ZatyAnuar Masa : 9:55 PM Comments : 6 Labels :
direquestkan oleh KAK IQA


orang lain pon boleh ikut jugak k ^^
bagi yang tak tau ape tuh blockquote , tengok bawah

yg nie lah blockquote !
ape ? nk buat ? jomm !

follow below steps : 

1. Dashboard > Design > Edit HTML > cari code yg kat bawah nim .. *Ctrl+F untuk memudahkan pencarian* --- *Ctrl+C untuk copy* --- *Ctrl+V untuk paste*

.post blockquote{
2. Copy code kat bawah nim pulak n then paste dekat BAWAH code yang korang cari tadi k ?


background:url(URL background); padding:5px;
Border:2px dashed #00000;
colour:#FFFFFF}
blockquote:hover {
background: url(URL background) repeat right bottom ;
border:2px dashed #000000;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;

}
*biru = korang gantikan dengan gambar yg korang nak k ?
*merah = nie korang ejas la ek , nie adalah untuk ketebalan border blockquotes tersebut
*oren = warne border , boleh cari kat > SINI <
*hijau = border dye boleh tukar jugak * dashed,dotted,solid *


ade sebarang persoalan rujuk zaty oke ? bubbye :)






♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

6 budak hensem/cute di sini :

Muhd Aqmar said... Reply to comment

thanx sebab buat tutorial nie. menjadi :) thanx a lot ;)

zAty =) said... Reply to comment

@Muhd Aqmar = welcome . thanx gak sudi ekot tutorial zaty nim ek :)

Fatin said... Reply to comment

URL blockquote akak ape? sbb comelah blockquote akak..hehe~

zAty =) said... Reply to comment

@Fatin = dek cari kt photobucket la ek , akak xingt da url dye .

nur asirah aishah nor azman said... Reply to comment

saya xde code blockquote tu camane ?
btw follow saya:)

zAty =) said... Reply to comment

@nur asirah aishah nor azman code blockquote ape? xphm la :) da follow :)