Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Tutorial Tukar Favicon

Penulis : ZatyAnuar Masa : 7:12 PM Comments : 2 Labels :
rajen zaty buat tuto 2 3 hari ni kan
ada orang request kan so zaty buat saja lah
tuto kali nim direquestkan oleh Athirah dak comey

tuto kali ni nak ajar cara nak tukar favicon kepada gambar comel
korang tau tak ape itu favicon . meh nk tunjuk , tengok bawah

nak tukar gak ek ? jomm !

Follow below steps :

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template
2. Korang cari code kat bawah ni ye (tekan Ctrl+F atau F3 untuk pencarian)
</head>
3. Dah jumpa? korang copy lak code kat bawah ni and pastekan kat BAWAH code yg korang cari tadi
<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> 
*URL gambar = tukar dengan icon comel kesukaan korang , boleh cari di >> SINI << ye

4. Dah siap ? Save saja lah ! :)

Photobucket
♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥