Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Tutorial Post Title Background

Penulis : ZatyAnuar Masa : 10:18 PM Comments : 1 Labels :
hari ni ada tuto nak dibuat , direquestkan oleh Miss Ayu ^^

nie due tuto an dye request , zaty buad satu2 ye :)
orang lain nak ikut tutorial ni pon boleh 
tidak dikenakan bayaran oke , hehe :)

Follow below steps :

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand widget template
2. Korang carikan code kat bawah nim ye (tekan Ctrl+F untuk pencarian)

.post h3 {
kalau tak jumpa code yang tu , cuba cari code bawah nim pulak ye
h3.post-title
atau
h4 { 

3. Korang copy code kat bawah dan pastekan kat bawah .post h3 { atau h4
   border:0px dashed #cc99cc;

    text-align: center;

    margin:.5em 0 .5em;

    padding:0 0 4px;

    font-size:140%;

    font-weight:normal;

    line-height:1.2em;

    background:url(URL BACKGROUND);

    color:$titlecolor;

    }

4. Korang copy code kat bawah dan pastekan kat bawah h3.post-title
border: 3px solid #C0C0C0
background: url(URL BACKGROUND);
*oren = border , boleh gantikan dengan dotted,solid,double
*biru = warna border , code tu boleh korang tukarkan ek . boleh cari di SINI
*merah =  background post title , gantikan dengan URL Background yg korang suka ek


Photobucket
♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

1 budak hensem/cute di sini :

DTira said... Reply to comment

singgah sini..letak kamu dlm bloglist