Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Kawan.

Penulis : ZatyAnuar Masa : 12:03 AM Comments : 4 Labels :
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Okay nak buka cerita sikit. Tak nak mengumpat or whatever just nak bercerita. Tak nak baca it depends on you.

KAWAN. Aku ade ramai kawan. Terbahagi pada tiga. Pertama kawan yang tak rapat, setakat kenal muka kenal nama and senyum bila terserempak.

Kedua kawan sederhana rapat, kenal muka kenal nama and riuh bila ada bersama. Nak mesej nak wasap semata mata nak bergurau senda tu agak susah.

Ketiga kawan yang amat rapat. Kenal muka kenal nama kenal rumah kenal mak ayah, boleh tahu kat mana tanda lahir kau *okay yang tu penambah perasa* Kawan yang ni memang rasa macam selalu nak hang out, nak bercerita pun rasa macam open.

Kawan rapat aku tak ramai pun sebenarnya. Sekerat mana je. Sekarang aku rasa macam kawan-kawan aku benci kat aku, menyampah kat aku.

Aku tak tau apa salah aku. Kalau sebab nak jejalan tak jadi tu, aku tak pernah kesah la. Tak pernah simpan dalam hati.

Kalau ada terasa ngan kata kata aku, kalau aku ada salah dengan mu, aku mintak maaf ar. Aku bukan ramai kawan pun. Aku tak pernah pun nak pinggirkan sesiapa.

Kawan aku ada masalah, aku tumpang dengar. Kawan aku mintak tolong, aku tolong. Mungkin la pertolongan aku takde la besar mana, setakat termampu. Kawan-kawan aku pun bukan takde tolong aku.

Aku tak letakkan kesalahan ni kat sesiapa. Aku pun tak kate yang aku betul. Sesiapa pun pernah buat salah. Termasuk aku.

My friends may be weird, crazy, random, silly and annoying.
But I still love them!

♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

Aib.

Penulis : ZatyAnuar Masa : 5:24 PM Comments : 0 Labels :
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Budak zaman sekarang dah takde perasaan malu kot. Budak sekolah dah pandai cium mulut, peluk sakan, pre jimak is the suitable word. Or AIB.

Photo: K.

-Ash

Dah tu upload pulak kasi semue friends or followers kau tengok. Mane sifat malu anda? Kau buat open ke private ke semua salah. Kau bukak aib kau sendiri. Kalau kau tak upload, gambar-gambar mcm tu takkan tersebar.

Bile ditegur baik-baik dibalasnya maki hamun. 'Kau ingat kau perfect sangat' 'Kau ingat kau masuk syurga laa' 'Kalau dah rasa sakit mata tak payah ar tengok'.

Wehh, kalau mak bapak hang tengok mau sakit jantung, bukan setakat mata. Pedih hati bagai disiat siat pisau potong daging lembu korban.

Budak-budak tadika pun dah terpengaruh, pakai seksi-seksi dengan short skirtnye hampir nak nampak sp*nder kartun adik tu, mickey mouse lagi.

Baju leher luas sengaje dilelehkan kasi nampak bahu. Adik punya badan pun rata lagi la, tak payah la nak upload gambar bajet seksi kat laman sosial tu.

Yeah memang adik matang pun belum kan, tak berdose lagi la tunjuk gambar seksi macam tu pun. Tapi yang kak heran belaja mana buat gaya-gaya macam tu. Cube fikir nanti adik-adik ni dah ade body shape, makk aii lagi sakan la seksinya.

Budak-budak ni bukannya tak membesar, aku pun pernah sekolah tadika jugak tapi zaman tu aku tahu main telefon aukk aukk tu je. Naik sekolah rendah aku upgrade sikit main lubang tikus.

Gay pulak dengan care gay nye, geli geleman ku. Update status ajak ************ Erghh memalukan menjijikkan. 

Bila ada satu insan komen 'Nabi Muhammad tak mengaku umat' dibalasnya 'Kau sibuk pehal? Padahal friends kau ramai je gayboy!'

Haishh langsung tak boleh ditegur, aku tengok yang tegur tu elok je DP pakai kopiah, yang kau pulak DP tak pakai baju! Nama Islam perangai nye macam... Pikir sendiri lah.

Bila ada group copy gambar tak senonoh couple, gay dll. Ada yang merayu mintak padam. Ada yang mengamuk cakap group ni sebarkan aib diorang la kononnyeee.

Eh hang dulu yang bukak aib hang, yang hang pi upload tunjuk kat orang ramai tu tak bukak aib ke namanyaaaa? Tak sebar aib ke namanyaaaa?

Ni lah bila laman sosial disalah guna. Laman sosial boleh jadi laman soo sial.



♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

Diploma Perakaunan (Fast Track)

Penulis : ZatyAnuar Masa : 3:48 PM Comments : 0 Labels :
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
Tadi searching la apa maksud Fast Track ni so ni yang aku dapat tahu. Diploma Perakaunan Fast Track ni hanya ditawarkan di Kampus Puncak Perdana kat Shah Alam la kot. Ni sikit info pasal Fast Track/Trek Pantas.
  • Akan memperolehi Diploma In Accountacy (FAST TRACK) dalam masa dua tahun pengajian (sekiranya habis belajar lah).
  • Terus proceed Degree in Accountancy (FAST TRACK) untuk dua tahun juga (bergantung pada perfomance semester 3 dan 4 Diploma)
  • Setiap semester akan mengambil lapan (8) subjek termasuk kokurikulum.
  • Anda akan mengorbankan cuti semester anda untuk menghadiri Intersesi. Setiap Intersesi anda akan mengambil dua (2) subjek. (Tiada kokurikulum)
  • Sekiranya pada semester 1 dan 2 anda tidak mencapai sekurang-kurangnya CGPA 2.70 anda akan ditukarkan ke kampus negeri and proceed your left semester there.
  • Sekiranya pada semester 3 dan 4 anda tidak mencapai sekurang-kurangya CGPA 2.70 anda boleh menghabiskan Diploma Trek Pantas anda di Puncak Perdana tetapi anda tidak akan bleh proceed Degree in Accountancy in Fast Track lane anymore. That's mean you kena amik Degree tiga (3) tahun laa.
  • Sekiranya anda dipindahkan ke kampus negeri, anda tidak perlu mengambil subjek yang sama (sekiranya anda sudah ambil di Puncak Perdana) pada semester tersebut. (Free sikit la)
  • Kalau anda dipindahkan ke kampus negeri, kolej disediakan. (consider anda pelajar baru) Tetapi bergantung pada kolej

Ni jela info yang aku fahami. Hope membantu bagi orang yang nak habiskan belajar dengan cepat :) Aku rase tertarik jugak Fast Track ni. Good luck to batch 96, UPU 4/5.

credit to: cikkakibebel

♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

Sweethea(R)t.

Penulis : ZatyAnuar Masa : 7:38 PM Comments : 3 Labels :
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

2014

Penulis : ZatyAnuar Masa : 11:54 PM Comments : 3 Labels :
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
Title 2014 la sangatttt, bulan empat dah woii baru nak update. Dah setahun lebih tak update, gila lama. Sekarang zaty rasa macam nak aktif balik so tengok la bertahan berapa lama. Nak buat tutorials balik, nak buat freebies balik tapi keadaan tuan la rajin ke idokkk. Kih kih kih.

Eden la tak layan benda ni sebab nak exam la kot tahun lepas, *eh eh nak salahkan exam pulak biar diri yang malas pun* So about SPM tahun lepas, semua berjalan dengan lancar. Hari pertama dan kedua exam dengan hingus meleleh, demam menguasai diri. Tapi masih boleh menjawab, syukur Alhamdulillah.

SPM pun dah kuar result, agak-agak ada tak yang nak tanya macam mana dengan result zaty? *bajet ada orang nak tanya* Result boleh la cukup-cukup makan. A tu ada tapi tak straight, nak kata almost sangat pun tak tapi boleh laaaaa.

Stop talking about result, sekarang pikir pasal U pulak. U tu bukan awak taw, takde masa nak pikir pasal awak *haha kidding only* Universiti lahhhh. 1st choice 2nd choice 3rd choice aku mintak UITM jer. Course still mintak Accounting, maybe because zaty dah ade basic pasal account walaupun hanya dapat B. Opps. Result UPU tak lama lagi dah so berharap ada rezeki lerrr kan.

So sampa sini jelah, nanti zaty talking-talking lagi. Sekarang dah tiring-tiring *patut la BI dapat A- je, speaking cam hapeee* Bye bye bye bye bye bye.

♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥