Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Tutorial Post Footer Background

Penulis : ZatyAnuar Masa : 10:48 PM Comments : 2 Labels :
direquestkan oleh Miss Ayu lagi


orang lain nak ikut pon boleh maa *bajet aku cina

Follow below steps :

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template
2. Cari code kat bawah nim dan copy (tekan Ctrl+F secare serentak utk memudahkan pencarian)
.post-footer {
3. Pastekan code kat bawah ni di BAWAH code yg korang cari tadi

background: url("URL BACKGROUND") repeat 2px .25em;
border: 1px solid #FF0080;
border-left: 1px solid #FF0080;
color: #000000;
font: 90%/1.4em 'Arial',Trebuchet,Arial,Verdana,Sans-serif;
letter-spacing: 0;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
padding: 6px;
margin:1em 20px;
text-transform: none;
}


*merah = background utk post footer tersebut
*biru = ketebalan , jenis dan warna border (blh diubah ikut citarasa korang)
*oren = bentuk border (ikutlah nak tukar ke tak nak)

4. Preview dulu ye , kalau dah oke tekan saja Save !
sorie zaty tak blockquote code yg tuh , kalau blockquote ia jadi berterabur

Photobucket
♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

2 budak hensem/cute di sini :

iqlima said... Reply to comment

dear zati, nak tanya. macam mana nak buat yang zati letak *thank you sebab sudi baca. kerjasama anda amat dihargai...* huhu. harap ada tutorialnya. :)

zAty =) said... Reply to comment

@iqlima = nnt zaty buat tutorial oke :)