Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Tutorial Header Hover Bergerak dan Hilang

Penulis : ZatyAnuar Masa : 2:39 PM Comments : 2 Labels :
Tutorial ni diquestkan oleh Abang Bazli , ngee ~

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template
2. Tekan Ctrl+F untuk cari code ni

#header {
3. Jumpa tak? Lepas tu korang akan nampak code #header:hover{ kan? Kalau takde code tu, korang tambah la sendiri code tu bawah anak-2 code #header { tu. Tengok gambar bawah kalau tak paham.

4. Lepas dah jumpa #header:hover{ ataupun dah tambah, korang copy and pastekan pulak code kat bawah ni di BAWAH code #header:hover{

padding-left: 65px;
filter: alpha(opacity=0);
opacity: .0;
-webkit-transition-duration: 1.0s;
}
5. Paham tak, kalau tak paham, tengok lagi gambar kat bawah ni.
6. Done and save :)


♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

2 budak hensem/cute di sini :

Anonymous said... Reply to comment

tak jumpa pon #header { ?

zAty =) said... Reply to comment

@Anonymous Cube cari header saje? Mungkin tuto ni xsesuai dengan template yg awk gune :)