Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Tutorial Tambah Button Reply

Penulis : ZatyAnuar Masa : 10:01 PM Comments : 6 Labels :
direquest oleh IQA


STEP :

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick the 'Expand Widget templates' box.

2. Tekan Ctrl + F dan cari code di bawah

<data:commentPostedByMsg/>

3. lepas korang jumpe code tuh , korang pastekan pulak code kat bawah nim bawah code korang cari takdi

<span><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=YOUR-BLOG-ID&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=450,height=450&quot;); return false;'>[Reply]</a></span>

YOUR BLOG ID = untuk dapatkan blog ID tuh . korang pergi kat Design > Page Elements. korang tengok kat adress bar tuh , ye akan kuar camnie . korang copy je la code tuh ekk .


[Reply] = korang boleh tukarkan [Reply] tuh dengan url gambar yang korang nak k .

4. Save la ek . kalau ade tak paham , tanye la zaty ek .okie . BUBBYE !



♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

6 budak hensem/cute di sini :

FeSO4 said... Reply to comment

xfhm. button reply ni wujud kt mne?

zAty =) said... Reply to comment

@FeSO4 = button nie wujud kt tepi komen . cube awk tgk dkn komen nie kan , ade satu kartun n satu box yg tulis reply , haa , ye wujud kat situ lah :)

W A Z I E N ♥ said... Reply to comment

salam, kak URL gambr tu nak ambik kat mne ?

zAty =) said... Reply to comment

@W A Z I E N ♥ = boleh cari d photobucket . atau pun adek buat sndri n then upload dkt photobucket .. amek yg direct link ok :)

W A Z I E N ♥ said... Reply to comment

haaaa, ok thanks kak :)

zAty =) said... Reply to comment

@W A Z I E N ♥ = welcome dik :)