Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Sampai Akhir Hayat :(

Penulis : ZatyAnuar Masa : 2:05 PM Comments : 9 Labels :
aku dan razak bahagie sangat bersama . ramai orang kate kitorang nie sweet couple larr ^^

"awak , lapar lah"
"ambil la roti saye ni"
"dah awak?"
"saye takpe , saye kuat , saye kan lelaki , hehe"
"okey"

"hujanlah,nk balik cmner nie , dah la papa takde , kene la balik jalan kaki"
"saye ade payung , gune lah"
"awak pun balik jalan kaki kan? so awak nk gune kan payung tu?"
"takpelah , saye basah takpe asalkan awak x"
"okey"

"takutlah nk balik jalan kaki sorang2"
"saye temankan"
"tapi rumah awak sebelah kiri,saye kanan"
"takpe lah, sudah hantar awak saye pusing balik"
"kasihan kat awak,jauhlah"
"takpe sayang,demi awak,saye nk jage awak"
"okey"

dah lima tahun berlalu , aku dan razak masih lagi bersama tapi kitorang dah tak duduk dekat dah , die  dah bekerja kt Kuala Lumpur n aku still belajar kat Perlis . si razak nie hensem orangnye , ramai nak kt die .

"awak2,ramai orang ngorat saye tau"
"abez tu awak layan lah?"
"takdelah,saye kan ade awak,satu-satunye lam hati saye"
"hehe,sayang awak !"
"sayang awak jugak"
"kenape diorang ngorat awak?"
"saye kan hensem"
"mengade betul,perasan lebih"
"hehe, saye xhensem eh?"
"alaa sayang,hensem sangat bagi saye"
"baru tau? saye mmg lah hensem ^^"
"haihh,cuak betul"
"awak2,camne kalau saye xsempat nk hidup dengan awak?maksud saye xsempat kawen,xsempat nk dapat baby untuk satu team bola,, cmne kalau saye mati dulu?"
"ingatsaye kilang baby ke? awak janganlah cakap macam tuh,jangan buat saye sedih :("
"saye bukan nk buat awak sedih,saye tanye jea, cmne awak eh?"
"saye xleh hidup lah tanpe awak,saye sayang awak sangat2"
"saye pon sayang awak jugak tapi mane la tau kan tuhan lebih sayangkan saye lagi"
"hmm,cukuplah.. saye akan tetap sayang awak"
"okey sayang,muachh !"

bulan depan pada tarikh 10.3. 2011 genaplah 6 tahun hubungan kitorang,anniversary la dikatekan , dye ajak aku keluar , nak sambut anniversary lah ^^ aku okey jea .. dia bertolak ke perlis sehari sebelum anniversary kitorang , aku risau gilagilagila lah dekat dye , takut jadi ape2 sbb dye sorang2 jea , dah lah perjalanan jauh .

"sayang,saye dh sampai?"
"ye ke ?"
"ye lah"
"syukur alhamdulillah,saye risau gila dekat awak"
"ye ke? sayang jugak awak kat saye ye"
"memang lah sayang"
"hehe,gembirenye"
"okey,jumpe esok ye ^^"
"okey,xsabar lah sayang,nk jumpe awak buat kali terakhir"
"why terakhir sayang?"
"takde ape lah,gurau je, hehe"
"haihh,buat orang takut"
"hehe"

tibe lah hari yang ditunggu tunggu kan . die nk jumpe kat mall so aku tunggu lah , then die sampai .. rindunye kat dye ! lame tak tengok muke cuak dye tuh , hehe ..

"sayang?"
"ye saye,hehe"
"bertambah cun ye"
"hehe,ye la tu"
"ye lah,lawa lah my future wife ni"
"yelah" *pegang tangan die n sarungkan cincin perak kat jari dia
"thanxz sayang ! eh2,saye tertinggal something la kat uma kawan saye,awak tunngu sekejap boleh tak?"
"tunggu ape?"
"tunggu untuk jadi wife saye? :D  tunggu saye nk balik uma jap" *sambil cubit pipi aku
"sakitlah,okey"
"bye,love you so much,saye akan tetap sayang awak sampai akhir hayat saye,sampai hembusan nafas saye yang terakhir" *sambil dia cium tangan aku
"bye,love u too sayang"

dalam sejam aku tunggu die tapi die masih tak muncul2 lagi , aku sabar menunggu .. takpe lah , nie kan anniversary aku , berkorban lah sikit untuk die kan , die pon sanggup berkorban untuk aku , datang jaug semate mate nk jumpe aku .. tibe2 handphone aku bergetar , aku answer the calling .......

"hello hana"
"ye saye,nie siape?"
"saye kawan razak"
"ow,ade ape cari saye?"
"saye harap awak sabar hana"
"nak sabar kenape?"
"razak........"
"kenape dgn razak?"
"die........"
"awak,cepat.. kenape dgn dye?" *jantung aku berdegup kencang
"razak dh takde hana"
"awak jgn nak maen2 ngn saye k"
"saye tak maen2,razak dh meninggal dunie hana"
"awak tipu ! saya baru jumpe die takdi"
"saye tak tipu hana,razak terlibat dgn satu accident selepas die ambek hadiah awak nk kasi dekat awak,dye accident dgn lori"
".........." *matikan fon

fon bergetar
"hana?"
"ye" *sambil menangis
"saye pergi ambek awak ye kt mall"
"untuk ape?"
"pergi hospital tengok arwah"
"hmmm" *menangis
"awak tunggu depan mall k"
"oke......." *matikan fon

aku dalam perjalanan ke hospital bersama kawan razak . aku tengok satu accident , tu lah accident yg berlaku atas hubby aku , aku lihat motor nye yg remuk teruk . aku tak tau lah macam mane pula keadaan razak .. jantung aku semakin rancak berdegup ..

setibanya di hospital . kawan razak bawak aku ke bilik mayat . aku lihat ramai orang kat sane . ade sorang wanita yang agak berusia menangis di penjuru dinding sambil ditenangkan oleh saudaranya , mungkin itu ibu razak . aku pergi mendekatinye , wanita berusia itu bertnya

"anak ni hana kan?"
"ye mak cik,saye hana.. mane mak cik tau?" 
"arwah razak ade tunjuk gmbar hana kat mak cik,dye kate ni lah menantu ma"
"........." *menitis air mate aku

doktor keluar .. "sekarang bolehlah kalian semue tengok arwah buat kali terakhir" 
aku masuk ke dalam dan terlihat satu jenazah . "YA ALLAH ,. Razak !!"air mate aku mencurah curah kesedihan apabila melihat mayat razak yang cukup munyayat hati . "Innalillahwainnailahirojiun" kakinya hancur digilis lori .. mukanya banyak luka mungkin disebabkan terseret .. bagitu sebak aku melihat Razak .

"ini cincin siape?atas cincin nie ade tulisan yang bertulis Hana sayang Razak"
"kepunyaan saye doc"
"sabar ye" *sambil menghulurkan cincin tersebut
"........" *razak hanye sempat memakai cincin tersebut selame beberape minit je .
"nie juga mungkin hadiah yang die nk barikan pada awak" *sesuatu dalam kotak
aku pun terus buke n ade 2 bentuk cincin dalam tuh , emas n perak .. ade satu surat yang bertulis ...
"hana , saye sayang awak sampai penghujung nyawe saye , cincin perak tuh untuk anniversary kite n cincin emas tuh untuk lamaran saye pada awak,saye nak jadikan awak sebagai kekasih halal saye iaitu my wife"

Ya Allah , perit nye aku rase .. aku dah tak dapat nk tahan sebak di dada . :(
ibu razak memeluk erat aku dan menyuruh aku bersabar atas pemergian razak .

baru aku tersedar bahawa razak seolah olah dh tahu bahawa die akan pergi tinggalkan aku . die sudah menunjukkan petanda awal dari bulan lepas lagi apabila die bertanye

"awak2,camne kalau saye xsempat nk hidup dengan awak?maksud saye xsempat kawen,xsempat nk dapat baby untuk satu team bola,, cmne kalau saye mati dulu?"

die pun ade berbunyi

"okey,xsabar lah sayang,nk jumpe awak buat kali terakhir"

dan menyatakan

"bye,love you so much,saye akan tetap sayang awak sampai akhir hayat saye,sampai hembusan nafas saye yang terakhir"

Ya Allah ! kenape semue tu aku xperasan? sememangnye dye mencintai aku hingga akhir hayatnye . terime kasih sayang sebab dh bahagiekan saye . saye akan tetap sayangkan awak sampai bile2 , awak lah yang terbaek bagi saye .. I LOVE U FOREVER RAZAK ! semoge roh awak dicucuri rahmat . Amin .......













♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

9 budak hensem/cute di sini :

Azyani Nazmi said... Reply to comment

sedih molep ty .. nanges aq bace !

Azyani Nazmi said... Reply to comment

sedih molep ty . nanges aq bace niyh !

zAty =) said... Reply to comment

@Azyani Nazmi = ye ke ? makne nye menjadi lah jugak aku buat cite nie ek . hee ~

zuLfaDhLi said... Reply to comment

n1 !!! sdeyh gop den baco nyo..hahaha

msredcheesecake said... Reply to comment

sedih la...pas ni cirer happy plak k..

zAty =) said... Reply to comment

@zuLfaDhLi = haihh , jiwang la jugak pak cikk nim .

zAty =) said... Reply to comment

@msredcheesecake = hehe , insyallah kalau ade idea lagi .. nnt zaty buat happy ending la ye .

misz fae said... Reply to comment

blogwalking!;)

meh singgah blog fae:

http://fzhjmldn.blogspot.com/

zAty =) said... Reply to comment

@misz fae = oke :) nk g terjah !