Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Tutorial Ayat Bergerak di Menu Bar

Penulis : ZatyAnuar Masa : 7:19 PM Comments : 10 Labels :
first tuto aku buad nim , tuto nie aku buat untuk cik Azyani coz dye yg nk tau .
kalau orang laen nk ekot tuto nie jugak pon buleh . FREE OF CHARGE . haha ^^

tuto nie tajuk *Ayat Bergerak di Menu Bar* . korang tau x ape tuh ?
cube korang tengok kat menu bar aku tuh . ade ayat bergerak en ? so that's it !

kalau korang nak buad jugak camtuh . ekot step nie !

1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. tick dulu kat Expand Widget Templates then baru cari code yg dibawah nim ( untuk mudahkan korang cari , tekan Ctrl+F )

</head>

3. Lepas da jumpe , paste pulak code yg kat bawah nie di bawah code yg korang cari takdi .

<script language='JavaScript'>var txt=&quot;TULIS AYAT ANDA&quot;;var kelajuan=250;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kelajuan);}bergerak();</script>

4. sudah paste tuh . tekan dulu Preview ( kalau xmenjadi buleh tangok semule step nie ) kalau dah oke tekan jea lah Save then tengok lah hasilnya ! SELAMAT MENCUBA !

♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥