Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Tutorial Tukar Font Post Title

Penulis : ZatyAnuar Masa : 8:43 PM Comments : 1 Labels :

Photobucket

Hello peeps, hari ni nak buat tutorial yang direquestkan oleh Cik Iqlima
Tutorial kali ni tutorial tukar font post title, jom jenguk kalau nak buat ! :)

1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Cari code kat bawah ni *tekan Ctrl+F utk memudahkan pencarian*
h3.post-title {
3. Dah jumpa? Korang tengok pulak anak-2 code si h3.post-title { tu, nanti korang akan jumpa code kat bawah ni
font: $(post.title.font);
4. Dah nampak kan? Korang padam code yg tu dan gantikan dengan code yang ni pulak
font-family:NAMA FONT;
*warna merah : korang gantikan dengan nama font yang korang suka, korang boleh cari >DI SINI<
*tengok gambar kat bawah untuk lebih faham k :)

Click utk tumbesaran yang sihat
5. Done ! Preview dulu okay, kalau tak menjadi boleh cuba lagi :) Bye-2 warga blogger.


♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

1 budak hensem/cute di sini :

Anonymous said... Reply to comment

Верю господи что тебя нет
!!!