Thank you for drop by : Follow | Dashboard

Tutorial Ayat di Setiap Post

Penulis : ZatyAnuar Masa : 8:38 PM Comments : 11 Labels :

Photobucket

Ehem-ehem, lama gilak zaty tak buat tutorial kan. Tutorial ni direquestkan oleh Cik Iqlima.
Orang lain boleh pakai jugak tapi korang tau tak tutorial macam mana ?
Mari sini rapat-rapat, buka mata luas-luas. Zaty nak explain ni.

Eh-eh, tak jadi nak explain. Tengok gambar bawah je la.

Dah faham? Nak buat? JOM !

1. Dashboard > Design > Edit Html
2. Tekan Ctrl+F dan cari kod kat bawah ni ye.
<data:post.body/>
3. Dah jumpa? Korang copy lak kod kat bawah ni dibawah kod yang korang cari tadi.
<hr/><center>AYAT KORUNK</center><hr/>
4. Dah siap ! Tekan preview dulu oke? Dah jadi baru save ek.





♥ Terima kasih sudi baca. Like and comment la sekali. ♥

11 budak hensem/cute di sini :

iqlima said... Reply to comment

dah boleh, hehe. thanks ya!

zAty =) said... Reply to comment

welcome wak :)

msredcheesecake said... Reply to comment

Selamat hari raya maaf zahir batin

iqlima said... Reply to comment

zaty, nak request lagi 1 tutorial. hehe. boleh tak? macam mana nak buang kat bawah blog tu, yang tulis ayat ni.
"Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Pattern Cooler"

hehe, macam mana ya? baru tukar template. hukhuk.

zAty =) said... Reply to comment

@msredcheesecake = selamat hari raya jugak :)

zAty =) said... Reply to comment

@iqlima = yg tu maybe xleh buang la wak, ye automatic. tu sbg signature tempat awak ambil template tuh .

iqlima said... Reply to comment

owh, okay. hehe. :)

iqlima said... Reply to comment

dah boleh buang link tu, hehe. try2. dapat jugak.

zAty =) said... Reply to comment

@iqlima = baguss lah, blog ni kne men try2 bwu jadik . hehe :)

iqlima said... Reply to comment

zaty, nak request 1 lagi tutorial. hehe. macam mana nak tukar font kat post tittle, date and header. da try banyak kali, tapi tak jadi sebab kat HTML code tu xda description font. :(

zAty =) said... Reply to comment

@iqlima = post title zaty taw ar, date and header uh so sorry k :)